Tunsorile si conformatia corpului


In caz ca nu stiati inca, forma parului ne poate face sa aratam mai grase, mai inalte sau mai subtiri. Putem astfel sa folosim coafura in avantajul nostru pentru a masca unele defecte.
Parul poate acoperi o fata rotunda, una patrata sau una dreptunghiulara si poate atrage atentia asupra unor trasaturi frumoase ale fetei.
Fetele inalte si excesiv de inalte, dar bine proportionate, pot adopta orice coafura, in special bazata pe un par lung, care are spatiu sa se aseze frumos si nu ascunde persoana ca atare. Totusi, nu se recomanda femeilor inalte taieturile clasice, drepte, finalurile clare, pentru ca astfel se delimiteaza clar capul, si corpul pare disproportionat. Acest sfat trebuie urmat cu precadere de fetele care au gatul lung, unde delimitarea se face si mai pronuntat.
Tot pentru acestea din urma, mai exista niste interdictii, cum ar fi cocul, coada de cal si tunsorile foarte scurte, incapabile sa mascheze gatul, insa ideale pentru a-l pune in valoare - pentru cazurile fericite.
Pentru fetele scunde, totul se inverseaza: parul lung este cu desavarsire interzis, ideale fiind tunsorile scurte, drepte.
Multe femei, complexate de faptul ca sunt mici, isi lasa parul lung, sperand ca astfel vor compensa lipsa de centimetri. EROARE! Parul lung nu face decat sa acopere si mai mult din corp, si astfel femeia pare si mai scunda. Pentru ele, tunsoarea cea mai potrivita e la baza gatului, astfel incat parul sa nu se aseze pe umar nici macar un centimetru, in caz contrar aparand senzatia de micsorare a trupului.
Mai sunt si alte trucuri de ascundere a defectelor, pe care stilistii adevarati le cunosc bine. O fata rotunda se poate masca aplicand doua suvite mai groase, colorate mai inchis, in laterale. De asemenea, parul tinut intr-o parte va acoperi partea mai "deschisa" a fetei (orice femeie are doua profile: unul normal, deschis, si unul mai cazut; cu acest truc se urmareste echilibrarea fetei, armonizarea proportiilor). Se poate da volum parului prin taierea acestuia mai scurt sub zona care trebuie "inviorata", si se pot ascunde trasaturile aspre ale fetei cu o tunsoare filata, in trepte.


Bookmark and Share

Un comentariu:

nagy emese spunea...

buna sunt o fata mai mica de inaltime,si cu fruntea lata va rog spunetimi dupa parerea voastra ce tunsoare mi-ar sta mai bine...va multumesc