Fara complexe: ochelarii, o alegere dificila?!


Alegerea unei rame de ochelari potrivita pentru un anumit tip de fata este simpla, odata ce este determinata forma fetei. Cu totii cunoastem ca nu ne sta bine cu orice fel de ochelari, si de cele mai multe ori nu stim ce ni se potriveste. Iar sfaturile unui vanzator pot fi influentate de interesul de a vinde un produs mai scump, sau pur si simplu acesta nu are astfel de cunostinte care sa ne ajute sa luam o decizie buna. Iata cateva tipsuri de care e bine sa tinem cont atunci cand ne alegem rama ochelarilor:

Fata patrata: este avantajata de o rama foarte usor curbata. Marginea de sus trebuie sa stea cat mai sus, pentru a arata maxilarele mai lungi.
Fata triunghiulara: aceasta forma e definita de o frunte lata si de o gura si barbie ascutite. Ramele cu linii verticale ajuta la balansarea partii de jos a fetei. Ele nu trebuie sa stea prea sus pe fata, ceea ce ar accentua forma triunghiulara a fetei. Evitati ramele largi si de forma patratoasa.
Fata lunga, ascutita: este similara fetei patratoase, prin faptul ca barbia si gatul au aproape aceeasi dimensiune. Lungimea fetei este mai mare decat latimea ei. Ramele trebuie sa acopere cat mai mult din centrul fetei, fara a o depasi.
Fata rotunda: pentru a masca rotunjimea, alegeti rame cu linii drepte sau angulare. Ramele colorate minimalizeaza senzatia de plin. La fel si cele mai groase.
Fata ovala: mult mai multe rame se potrivesc acestui tip de fata, atat timp cat marimea lor pastreaza proportiile fetei.

Niciun comentariu: