Costume de baie pentru fiecare silueta

La fel ca oricare alta piesa vestimentara, costumul de baie trebuie ales astfel incat sa iti puna in valoare silueta si sa ascunda eventualele defecte. Chiar daca vrei sa fii in tendinte, tine cont de tipul de silueta pe care il ai cand iti cumperi costumul de baie si vei arata trasnet la plaja.


~ Ai solduri late?

- alege costume cu slipul mai lat si cu talie joasa, într-o singura culoare sau cu imprimeuri mici.
- atrage atentia asupra bustului cu aplicatii, volane, drapaje, imprimeuri florale sau exotice mari, în culori vii; in acest caz, slipul poate fi uni.
- ti se potrivesc costumele de baie sport cu sort si sutien tip bustiera.
- un costum întreg tip maiou cu decolteul în linie orizontala sau în V, cu bretele late, va echilibra proportiile siluetei.
- evita slipii tanga si boxerii, sau costumele de baie cu fustite-mini cu prea multe zorzoane. Fustitele simple, scurte, sunt mai potrivite.

~ Ai bustul mic?

- renunta la sutienele cu burete sau insertie metalica, ce pot deveni insuportabile; incearca alte trucuri mai confortabile: alege un sutien triunghi cu bretele cât mai subtiri.
- alege un costum retro, cu buline si fundite, cu sutienul tip banda si cu bretele prinse înspre exteriorul cupei.
- un costum cu aplicatii sau drapaje pe sutien adauga centimetri bustului. Acelasi efect e obtinut si daca optezi pentru linii orizontale, imprimeuri mari viu colorate - motive exotice sau florale.
- alege un costum cu sutienul mai deschis la culoare decât slipul sau cu sutien imprimat si slip negru.
- poti opta si pentru un costum întreg, dar cu taieturi îndraznete. De exemplu un decolteu foarte adânc evidentiat de un snur legat sub sâni.

~ Ai bustul prea voluminos?

- ai nevoie de un sutien confortabil, care sa-ti ofere sustinerea necesara: banda de sustinere si bretelele sa fie mai late si sa se poata înnoda la spate.
- alege costume întregi - tip sport, uni, cu decolteu mai putin adânc sau elegante, negre, ori cu imprimeuri pe fond închis, sau retro, cu decolteu patrat si model inflorat.
- evita sutienele fara bretele sau cele triunghi foarte înguste - asta daca nu vrei sa arati precum un star playboy. De evitat sunt si materialele prea lucioase.
- sutienele clasice care au cupa rotunda sustin si micsoreaza.
- daca îti plac imprimeurile alege-le pe cele mici sau dungi oblice.

~ Ai umerii lati?

- atrage atentia asupra soldurilor, posteriorului si picioarelor, optand pentru costume de baie din doua piese, stil bikini, foarte colorate si imprimate; accentueaza zona soldurilor cu panglici sau funde laterale, sau cu un imprimeu cu dungi orizontale.
- ti se potrivesc slipii cu rascroiala medie si sutienele cu bretele late, legate dupa gat, sau cu un decolteu patrat
- evita costumele de baie intregi cu decolteul adanc in V si slipii foarte mici, ca bikinii cu talie joasa, care vor accentua silueta trapezoidala.

~ Ai picioarele scurte sau torsul lung?

- alege un costum întreg decupat pe solduri, care lungeste picioarele si accentueaza talia.
- dungile verticale subtiaza si lungesc. Vei arata mult mai bine daca porti un costum cu slipul într-o singura culoare si un top imprimat: lungeste optic silueta si atrage atentia asupra bustului.
- un costum întreg cu un decolteu adânc în V creaza o continuitate a siluetei si o echilibreaza.
- alege costume cu imprimeuri vesele, cu bikini legati lateral si vei arata adorabil.
- evita pantalonii scurti sau bikini cu talie joasa pentru ca te fac sa pari mai scunda.

~ Ai burtica?

- cele mai indicate costume de baie sunt cele din material tip 'body control', cu efect de aplatizare. Potrivite sunt si cele intregi, cu drapaje asimetrice in zona taliei.
- daca preferi costumele din doua bucati, alege un slip cu talie mai inalta, costumele tip tankini (slip si maieu pana in talie), sau cele cu fustita-mini.
- avantajoase sunt si modelele cu dungi verticale sau imprimeuri puternice, care ascund optic acei colacei inestetici.
- evita slipii minusculi, cei cu talie joasa si costumele intregi simple, uni.

~ Ai o silueta dreapta, baieteasca?

- creeaza efectul de curbe purtând un costum întreg decupat adânc pe solduri. La moda sunt si costumele întregi cu decupaje pe talie. Acest tip de costum lungeste picioarele si micsoreaza talia.
- poarta un accesoriu gen curea la un costum de baie întreg.
- alege costume cu imprimeuri, un deux-pieces cu tivuri neagre, care subtiaza spatiul dintre ele.
- un costum retro cu slipul mai lat si sutienul imprimat este o alegere inspirata, la fel si cel tip sport cu sutien triunghi si sort.
- evita costumele întregi într-o singura culoare sau cu dungi orizontale, care vor accentua ceea ce tu vrei sa ascunzi.

Niciun comentariu: