Rujul: Ce culoare mi se potriveste?


Cel mai greu lucru cand alegem un ruj este sa ne asiguram ca este culoare potrivita tenului nostru. Si intr-adevar, culoare potrivita poate face diferenta intre o varianta mai frumoasa a ta sau una stearsa, imbatranita si deloc agreabila. Afla ce coloratie are tenul tau: priveste-ti incheietura mainii si, daca venele sunt albastrui, ai tenul rece; daca sunt oliv-verzui, atunci tenul tau este cald. Nuantele de roz-fucsia sunt ideale pentru tenul rece; rosu-coral, roz-trandafiriu si roz-piersica avantajeaza tenul cu o coloratie calda. Iata alte cateva detalii si sfaturi utile:

  • Daca ai tenul deschis alege nuante de pruna si rosul vinului cu un ton de bleu, maro deschis sau bej cu tonuri de roz, rozuri stralucitoare cu tente bleu, rosul caramiziu sau corai.
  • Daca ai tenul mai bronzat (normal) alege maro inchis, rosu aprins cu tonuri de bleu, rosu burgund, visiniu sau roscat, maro mediu cu tonuri de galben sau roz, rozuri aprinse sau cu tonuri de maro. De asemenea, blondelor li se potrivesc tonurile de piersica, iar brunetelor nuante de zmeura.
  • Daca ai tenul foarte inchis, foloseste nuante de auriu, crem, purpuriu sau roz-orange.
  • Daca ai tenul mai palid, alege rosul teracota sau portocaliul.
  • Daca ai buze subtiri foloseste nuante glossy, sidefate, neutre sau transparente, pentru a da impresia de buze groase si bine conturate. De asemenea, aplica un contur de buze care sa depaseasca usor conturul natural, pentru un efect de "plin".
  • Daca ai buze foarte groase, foloseste nuante mai inchise, mate sau naturale, avand grija sa nu depasesti conturul natural al buzelor.
  • Daca machiajul ochilor este usor foloseste nuante mai inchise si mai puternice de ruj, iar daca machiajul este puternic, foloseste nuante cat mai deschise si mai usoare.
  • In timpul zilei foloseste nuante deschise, naturale cu un finisaj mat sau cremos, iar seara foloseste nuante mai dramatice si mai lucioase.
Desigur ca sunt mult mai multe de spus despre alegerea rujului, in functie de textura, anotimp, varsta, ascunderea eventualelor imperfectiuni, tipul de lumina existent unde il vom purta (neon, lumina normala, fluorescenta sau lumina lumanarilor) sau locatia (serviciu, intalnire romantica sau de afaceri, etc.), culoarea parului sau a hainelor, insa aceste aspecte fac subiectul altui articol.

Niciun comentariu: